Hallonglass

Raspberries
”Raspberries” – Some rights reserved, Ruby’s feast

Vi köpte en glassmaskin nyligen.

Maken gjorde glass härom dagen och efter det muttrade han någonting om att maskinen var rätt kass och att jag fick väl pröva själv om jag ville.
Det var jag ju så klart tvungen att göra.
Vi har fortfarande rätt mycket hallon kvar i frysen från förra sommaren så hallonglass fick det bli.

Fort gick det.
Både att göra den, att frysa den och att äta den.
Så fort att jag inte ens hann ta någon bild.
Tror att jag själv hann sleva i mig en fjärdedel innan jag ens meddelade sönerna och mormor den glada nyheten att det fanns hemmagjord gräddglass i köket.
Min officiella portion var inte speciellt liten den heller………

Det här använde jag:

  • knappt 200 gr hallon som jag tog direkt från frysen och halvtinade i micron
  • 100 gr socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk 3%
  • 2 dl vispgrädde

Så här gjorde jag:

Jag mixade hallonen, sockret och vaniljsockret till en jämn smet.
Vispade hallon- och sockersmeten en stund tillsammans med mjölken och grädden.
Jag vispade så att det blandade sig ordentligt men inte så att det började tjockna.
Drog i gång glassmaskinen (och lyckades med konststycket att bryta sönder fästet som håller fast motorn i locket. Bra där Eva!), hällde i smeten och satte timern på 20 minuter.

Jag säger bara en sak.
HEAVEN!

Skriv gärna någonting här: